De nieuwe Urban Superbike gemaakt in Italië

  • Dragster: De nieuwe Urban Superbike gemaakt in Italië
  • Power motoren van 125cc en 200cc
  • De nieuwste technologie, exclusief design, premium kwaliteit afwerking
  • Onafhankelijk stuursysteem (I.S.S) met nieuw ontwikkelde single arm ophanging uitgevoerd in ruimtevaart kwaliteit aluminium legering
  • Uitgekiende gewichtsverdeling met de benzinetank onder de treeplank, 120/70/12 voor en 140/60/13 Pirelli banden zorgen voor grip welke niet onder doet voor race motoren
  • Top kwaliteit aluminium frame, bouten en moeren zorgen ervoor dat het gewicht relatief laag is met 108kg voor de 125cc en 112kg voor de 200cc
  • De nieuwe Dragster wordt compleet geproduceerd in Italië
  • Italjet is al 60 jaar in handen van dezelfde eigenaar.

Na het geweldige succes op de Eicma van 2018 waar Dragster geïntroduceerd werd als concept en uitstekende reacties ontving van insiders, gespecialiseerde pers en fans, en na duizenden verzoeken om productie van over de hele wereld, introduceert Italjet nu het nieuwe model van de Dragster. De opvolger van het iconische model dat geïntroduceerd werd in 1995 en waarvan meer dan 70.000 stuks verkocht zijn.

Ontworpen en gerealiseerd voor mensen die graag tegen de menigte in lopen en net wat anders willen dan de rest. De nieuwe Dragster is een Urban Superbike, een motor welke buiten de conventionele schema’s ontworpen is. Een agressieve look, adembenemende vormen en met de nieuwste technologie. Een deal op twee wielen die buiten elke motorcategorie valt.

De nieuwe Dragster laat het beste zien van innovatie, ambitie en passie. Pure kwaliteit welke dit legendarische merk al sinds het begin nastreeft.

Een Urban Superbike gemaakt in Italië die de filosofie van Italjet volledig laat zien. Sinds het begin erkend voor het gebruik van de nieuwste technologieën en fantastische producten, altijd anticiperend op de toekomst.

Een motor met een uitsprekende persoonlijkheid, gecombineerd met de hoogste kwaliteit en top prestaties.

Frame, Stuurinrichting en Motor

Zoals reeds het geval was bij de eerste Dragster behoren de kwaliteits onderdelen en de gewichtsverdeling tot de sterkste punten van de nieuwe Dragster.

Deze Urban Superbike wordt gekarakteriseerd door een Trellis legering frame met aluminium beplating en door het onafhankelijke stuursysteem (I.S.S) dat ook gebruikt wordt op de beste race motoren. Alsook de nieuw mono-arm gemaakt van gesmeed aluminium en CNC gefreesd om maximale veiligheid en comfort de waarborgen.

Het gepatenteerde onafhankelijke stuursyteem (I.S.S) Koppelt de stuurinrichting als het ware los van de schokbreker. Hierdoor worden oneffenheden vanuit het wegdek naadloos opgevangen zonder trillingen door te geven aan het stuur voor maximaal rijcomfort.

Het I.S.S. gecombineerd met de Bitubo hydraulische schokbreker geeft optimale remkracht zonder gewichtsverplaatsing naar de voorkant van de motor waardoor zelfs bij krachtig remmen geen stabiliteit verloren gaat.

Het voor- en achterwiel hebben een aanzienlijk verschil in maatvoering.
Het voorwiel meet 120/70/12 terwijl het achterwiel 140/60/13 meet.

Het stuur bestaat uit twee delen. Zogenoemde aluminium semi-bars. Een uniek element vanuit de racerij.

De benzinetank van 7 liter is geplaatst in het midden onder het zadel tegen de treeplank aan. Dit draagt bij aan de juiste gewichtsverdeling en een lager zwaartepunt van de scooter.

De motoren zijn 125cc en 200cc met Magneti Marelli elektronische injectie, 4 kleppen, dubbele bovenliggende nokkenas (DOHC) en watergekoeld.
Beide motoren zijn ontworpen voor topprestaties. De 125cc motor levert een vermogen van 11kW (15pk). De 200cc motor levert een vermogen van 14,6kW (20pk)

Hydraulische remschijven met Brembo remklauwen verzekeren een veilige en sportieve remervaring.

Superbike Full Led verlichting, exclusief ontworpen voor Dragster. Dubbele radiateurs, een voor elke zijde en een voorkant die vormgegeven is met behulp van windtunnel gegevens behoren ook tot te belangrijkste punten van de nieuwe Dragster.

Italjet: Een DNA vol passie

Italjet is een van de twee Italiaanse motorfabrikanten welke al in familiebezit is sinds de oprichting. De familie Tartarini leidt het bedrijf al 60 jaar met hetzelfde enthousiasme, moed en passie. Dat maakte en maakt van Italjet een trendsetter merk in de motorindustrie.

Italjet is een synoniem voor passie voor de tweewieler wereld. Het merk uit Bologna Italië is opgericht in 1959 dankzij de ondernemende geest van Leopoldo Tartarini, een beroemd motorrijder uit de jaren 50. Hoofdrolspeler in grote sportevenementen.

Passie en vindingrijkheid hebben er voor gezorgd dat Italjet zich onderscheid van de rest. Het bedrijf heeft door de jaren heen meer dan 150 verschillende modellen geproduceerd welke hun tijd ver vooruit waren en het resultaat waren van creativiteit en onderzoek.

De definitieve erkenning van het merk met betrekking tot stijl en innovatie wordt behaald op 14 februari 1980 wanneer de design afdeling van het Museum of Modern Art in New York besluit om de Italjet Pack 2 permanent op te nemen in haar collectie. De enige gemotoriseerde tweewieler in de tentoonstellingsruimte!

Italjet representeert Italiaanse uitmuntendheid uit het verleden wiens modellen in 48 landen wereldwijd verkocht zijn. Een realiteit gericht op continue innovatie in combinatie met constructieve vakmanschap welke zich sinds enkele jaren ook richt op de e-bike markt doormiddel van het ontwikkelen van modellen met een uniek design, stijl en aandacht voor detail.

Vandaag de dag staat Massimo, Leopoldo’s zoon aan het roer en duwt hij doormiddel van nieuwe ontwerpen, enthousiasme, moed en passie Italjet weer naar grote hoogte.

De nieuwe Dragster is daar het ontegenzeggelijke voorbeeld van.
Deze Motor met zijn geweldige ontwerp en uitstraling is klaar om de wereld opnieuw te veroveren en zal menig liefhebber het hart sneller laten kloppen. Diegenen die het geluk hebben er op te mogen rijden zullen niet teleurgesteld worden en het ware Italjet gevoel in zijn geheel ervaren.

Add to cart